fbpx
Back

Γιατι να μαθω Αγγλικα

Η Αγγλική γλώσσα είναι η κυρίαρχη γλώσσα της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και παγκοσμίως έχοντας έτσι κερδίσει δίκαια το χαρακτηρισμό της ως LINGUA FRANCA δηλαδή γλώσσα που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ατόμων από διαφορετικές γλωσσικές κοινότητες.
Είναι επίσημη γλώσσα της Αγγλίας ,των Ηνωμενων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας , της Νεας Ζηλανδίας, της Ιρλανδίας και επίσημη γλώσσα σχεδόν σε όλα τα συνέδρια ανά τον κόσμο και τις διεθνείς εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι περίπου 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά.
Χρησιμοποιείται χωρίς διάκριση στο χώρο της οικονομίας, της επιστήμης, της πολιτικής ,αλλά και της ψυχαγωγίας και του διαδυκτίου.
Επιστημονικά περιοδικά , οικονομικά άρθρα, ιατρικές μελέτες δημοσιεύονται καταρχήν στην Αγγλική γλώσσα και κατόπιν μεταφράζονται εφόσον υπαρχει ανάγκη.
Γνωρίζοντας ,επομένως ,την Αγγλική γλώσσα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε σε βάθος και από την πηγή το περιεχόμενο όλων αυτών των καίριων πληροφοριών.
Επιπλέον, στην χρονική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε όλος ο κόσμος είναι μια γειτονιά. Είναι η γνωστή παγκοσμιοποίηση που γίνεται όλο και πιο έντονη. Ως αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δύσκολο ,για παράδειγμα, μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα να αναπτυχθεί προς χώρες του εξωτερικού βρίσκοντας νέους πελάτες ή νέους προμηθευτές.
Ο χώρος του διαδυκτίου βασίζεται σχεδόν εξολοκλήρου στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook ,instagram,on line ειδήσεις , breaking news είναι μόνιμα στην κορυφή της επικαιρότητας αφού ανά πάσα στιγμή καταφθάνει μια πληροφορία από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και αν θέλουμε να είμαστε ενημερωμένοι έγκαιρα αλλά και έγκυρα θα πρέπει να γνωρίζουμε την Αγγλική γλώσσα.
Ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος για την καλύτερη δυνατή γνώση της Αγγλικής είναι η θέση της στην εκπαίδευση. Μεταπτυχιακές σπουδές, εισαγωγή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν ως προτεραιότητα τη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.
Γνωρίζω Αγγλικά ,επίσης, σημαίνει μπορώ να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο.
Να γνωρίσω άλλες χώρες, άλλους ανθρώπους , με διαφορετική κουλτούρα -πολιτισμό ,να γίνω πλουσιότερος σε εμπειρίες και να διευρύνω τους ορίζοντές μου.
Αυτοί είναι ,κατεξοχήν, οι λόγοι για τους οποίους το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας μας μαθαίνει και εκπαιδεύεται στη χρήση της.
Εμείς στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αδαμαντίνη Μαρίνου-Ζουρμπάνου γνωρίζουμε καλά ότι με  αυτό τον τρόπο οι νέες γενιές θα μπορούν με άνεση και επίπεδο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής που θέλει τον κόσμο ένα σύνολο παγκοσμιοποιημένο και τις εξελίξεις να καταφθάνουν από όλες τις άκρες του πλανήτη και κάθε πολίτης να γίνεται κοινωνός  και άμεσος αποδέκτης τους.
Σε αυτή τη βάση έχουμε ετοιμάσει προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους των μαθητών μας.

Βρείτε μας στα social media